English version

Even voorstellen Onze dames De mannen
Nestverwachting
Voorgaande nestjes
Foto's
Rasstandaard Links Contact

Geboorte van ons elftal!

 Het naamthema van dit nest is plaatsnamen van Midden-Afrika en aangezien de Sint Hubertus bepaalt dat alle stamboomnamen dit jaar met een K moeten beginnen zijn het dus ook enkel plaatsnamen met een K.
Vóór de bevalling had Jegs al geruime tijd de bijnaam 'Bolletje' gekregen. Ze was echt gigantisch en duidelijk zwaarder dan de vorige keer.

Op 2 oktober begon ´s avonds de temperatuur van Jeggae te zakken en wist ik dat het niet lang meer zou duren. Opnieuw wilde Jeggae in haar mand bevallen en daar zijn ze dan ook alle elf geboren. Op 3 oktober 2011 om 8u41 is de eerste zoon van Jeggae en Obilix geboren: Kabilo (Senegal, lichtgroen bandje). Niet veel later om 8u58 volgde de eerste dochter: Kimi (Kameroen, geel bandje).

Blijkbaar zat er behoorlijk wat druk op de ketel, want ook de derde, weer een reutje, volgde zeer vlot om 9u17. Kanu (Congo, lichtblauw bandje) is het lichtste hondje van het elftal met 350 gram.


 
Nummer 4 liet langer op zich wachten en kwam pas ruim twee uur later naar buiten. Pupje bruin werd om 11u33 geboren en heeft de naam Kiwengwa (Zanzibar) gekregen. Negen minuten later om 11u42 werd Kaouara (Ivoorkust, rood bandje) geboren.

Nummer zes was een hele bevalling, letterlijk en figuurlijk. De voorpootjes lagen naar achter geslagen dus daar heeft Jegs extra haar best op moeten doen om dat er door te krijgen. Koani (Zanzibar, wit bandje) werd om 14u00 geboren en vlak achter haar zat Kayar (Senegal, blauw bandje) te wachten. Hij is geboren om 14u22.

Kumasi (Ghana, bandje grijs) deed er ook weer wat langer over en werd geboren om 15u25 en om 15u29 werd nummer 9 ook geboren: Kericho (Kenia, groen bandje). Het werd al best vol in het mandje.

Maar na nummer 9 waren nog duidelijk harde bobbels in dat buikje te voelen en was ze dus nog niet klaar. Tegen half vijf werd nummer 10 geboren. Een mooie jongen van 500 gram. Zijn naam is Kadugli (Sudan, bandje fluogroen) geworden. Tien minuten later was daar dan eindelijk de hekkensluiter. Het vierde meisje heet nu Kaliua (Tanzania, paars bandje). Direct daarna werd natuurlijk alles schoongemaakt en is het hele spul verhuisd naar de werpkist.


Tot de volgende pupdate!
English version
Op foto hierboven vlnr: Jamas (Jameoz, zoon van Jeggae en Conner)